Archieven

M. te S. over coaching in English

Through her counselling and the techniques in being mindful that Margot has taught me I am able to face my current issues with much more ease compared to before our first meeting. My situation has not changed however how I now deal with my emotions has. I am extremely grateful for the compassion shown by Margot and the help offered. Also that this was possible in my mother tongue, English, certainly made a difference as I am not able to express myself in so much detail in Dutch.

M. te R. over de workshop Positief omgaan met Stress

In het kort,

Leerzaam, verhelderend en verrassend.

In het lang,

Precies op het goede moment viel mijn oog op het visitekaartje van Positief omgaan met stress. Ik was langzaam kopje onder aan het gaan op het werk. Het voelde niet goed maar ik kon geen manier vinden om het te verminderen, tot deze workshop. Positief omgaan met stress zegt eigenlijk precies wat de cursus inhoud. Het heeft mij enorm geholpen om mijn stress niveau te verminderen en weer lekker in het leven te staan. Zeker een aanrader, niet twijfelen maar doen!!!!!!!!!

P. te H. over de Mindfulness cursus

Ik heb de mindfulness cursus als prettig ervaren. Vooral ook om ervaringen te delen met andere cursisten. De manier van les geven is fijn en ook duidelijk.
Je kunt er voor jezelf veel uithalen.
Het lesmateriaal is ook heel duidelijk.
Ik heb een aantal fijne weken gehad met een fijne groep!

D. te L. over de Mindfulness cursus

De Mindfulness cursus kwam voor mij op ‘t juiste moment. Heel druk gezin, baan, alle dingen die op je afkomen in combi met altijd voor iedereen klaar willen staan. Mindfulness heeft me geleerd m’n grenzen aan te kunnen geven, in ‘t nu te staan en soms dingen te laten zoals ze zijn. Een rustigere kijk op zaken en dingen van alle dag. Open staan voor dingen die nieuw zijn. Rustig bekijken van zaken die stresserend kunnen zijn en vooral, Eigen ik terug vinden en dat het goed is. Het mag.
Weer doelen stellen voor wat je Zelf wilt en dat dat goed is.
Te veel goeds om op te noemen…
Een aanrader voor iedereen! Dank je wel!

S. te N. over de Mindfulness cursus

Ik was altijd al geïnteresseerd in mindfulness. Ik had er al eens over gelezen. De oproep van Margôt was dé kans om er meer over te leren. Ik verwachtte eerst maar 1 bijeenkomst in mijn eentje. Dat bleek heel anders. In het begin even wennen, maar al gauw een vertrouwd groepje waarin ik mezelf kon zijn. Ik kan mij vinden in de bodyscans en wist al na les 1, dit is echt iets voor mij.
Ik heb er erg veel van geleerd. Het was echt een openbaring. Ik maak me minder druk om dingen en kan zaken makkelijker naast me neerleggen. Ik pieker een stuk minder en slaap veel beter!
Super bedankt!

Y. te H. over de Mindfulness cursus

In het begin was ik enorm sceptisch over deze mindfulness cursus “niks voor mij” dacht ik. Wat heb ik mij vergist… Ik ben blij dat ik deel mocht uitmaken van deze groep. De cursus is voor mij zéér zinvol geweest. Ik neem zeker ervaringen mee in mijn verdere dagelijkse leven.
Ik raad het anderen, die misschien nu ook nog twijfelen, zeker aan….DOEN!!

M. te H. over de workshop Positief omgaan met Stress

Aan de workshop denk ik met een positief gevoel terug. Dagelijks kijk ik even in het “geluksboekje” dat je meegegeven hebt.

Wat ik vooral heb geleerd van je workshop is: nog beter loslaten en genieten van de huidige situatie,  en vooral proberen over te dragen aan mijn partner, om niet al vooraf problemen  te creëren die zich nog helemaal niet  hebben aangemeld, maar de problemen pas oplossen als je exact weet welke het zijn en daar dan een passende oplossing voor proberen te zoeken. Valt niet altijd mee, maar langzaam begint het kwartje ook bij hem te vallen.

Y. te H. over de workshop Positief omgaan met Stress

Deelgenomen aan de workshop; positief omgaan met stress. Vanaf het begin heerste er een enorm ontspannen sfeer, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde.

De uitleg van het workbook was helder. door ervaringen met anderen te delen voelde ik me gesterkt.

Ik ga niet beweren dat mijn leven compleet veranderd is maar het heef tmij zeker aan het denken gezet.

Ik raad het anderen zeker aan!

P. te H. over de workshop Positief omgaan met Stress

Ik heb de workshop stressbegeleiding gevolgd bij Groeistroom samen met nog 2 andere personen. Dit vond ik wel prettig omdat wij veel overeenkomsten hadden. Werkende vrouwen met een gezin, een druk leven en personen die het verleden met zich mee dragen. We herkenden veel problemen van elkaar.  

Door de vragen van het lesmateriaal krijg je er inzicht in wat stress met je lichaam doet zowel lichamelijk en psychisch. Dit is voor iedereen anders.

Na de workshop krijg je begeleiding per mail. Hierin wordt gevolgd of de doelen die je stelt om minder stress te ervaren behaalt zijn. Of je krijgt extra tips om deze doelen te behalen. 

De sfeer in de workshop was erg prettig en ik heb er veel van geleerd.

W. te S. over de workshop Positief omgaan met Stress

Eind maart deed ik mee aan een tweedelige workshop “omgaan met stress” bij de bibliotheek in Weert . Mijn persoonlijke doel was om handvaten te krijgen die ik kon gebruiken bij de spanningen in mijn huwelijk en de opvoeding van mijn kinderen. Er waren samen met mij nog 3 andere cursisten, elk met zijn eigen problematiek en hulpvraag. En hoe verschillend we ook waren, er was meteen bij iedereen veel herkenning. Het delen van ervaringen op het gebied van stress gaf iedereen een goed gevoel. Weten dat je niet de enige bent die worstelt met problemen werkt bemoedigend.
Stap voor stap namen we samen het cursusboek door dat ons vooral veel inzicht gaf in vragen zoals o.a.: Wanneer voel ik stress?, Wat doet stress met mij? en Hoe wil ik reageren op stress? Verder werden er nog een aantal oefeningen gedaan waaronder een ontspanningstechniek en een oefening in het aangeven van je eigen grens. Tot slot werden we tot 6 weken na de workshop via de email begeleid door de cursusleidster. Dit vond ik heel fijn omdat ik op die manier de dingen die gebeurden direct met haar kon bespreken. Al met al een leerzame workshop die mij zeker aan het denken heeft gezet!