Burn-out begeleiding

Wat is een burn-out?

Je voelt je uitgeblust, afgemat en afgestompt.
Je wil wel maar het lukt niet; de batterij is leeg.
Je krijgt de diagnose: burn-out.

En nu?

In ieder geval brengt het zitten op je bank je geen stap dichterbij om uit je burn-out te komen. Je zult zelf iets moeten ondernemen. Hier kan groeiStroom je bij begeleiden.
Het klinkt vermoeiend, maar geloof me het is het waard!
Ik praat uit ervaring. Nu ben ik een sterker persoon dan voor mijn burn-out. Het was geen makkelijke weg maar alle moeite meer dan driedubbel waard!

Burn-outbegeleidingstraject als pakket

De burn-out begeleiding is een intensief traject. De eerste stap is gericht op herkennen van je valkuilen. Daarna ga je onderzoeken hoe je je valkuilen om kan buigen naar je kracht. Er zo mee om te gaan dat je uit je burn-out komt, weer energie krijgt en geniet van alles wat het leven jou te bieden heeft. 

Het burn-out begeleidingstraject duurt ongeveer een jaar. Dat is een behoorlijke tijd maar als je bedenkt dat je je burn-out jarenlang hebt opgebouwd is het meer dan de moeite waard om er mee te beginnen. 

Het traject is opgebouwd uit drie delen en kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

  • In het eerste deel dat ongeveer zes weken duurt, heb je elke week een gesprek. In deze fase onderzoek je hoe je een burn-out hebt gekregen en leer je je valkuilen te herkennen en stapje voor stapje om te buigen naar je kracht.
  • In het tweede deel dat ongeveer tien weken duurt heb je om de twee weken een gesprek. Dan ben je ongeveer vier maanden verder. Je energie is terug, je gaat weer zaken oppakken. Om de twee weken bespreken we wat goed gaat, waar je tegenaan loopt en hoe je het wil gaan aanpakken.
  • In de vijfde, zesde en zevende maand heb je maandelijks een gesprek.
    Dan nog een in de negende maand en als laatste in de twaalfde maand. De tijd tussen de gesprekken wordt steeds een beetje langer. Je hebt nu de handvatten om je valkuilen te herkennen en om te buigen naar jouw kracht.
    In deze fase evalueren we per gesprek hoe het lukt om je vernieuwde vaardigheden in het dagelijkse leven te gebruiken: wat gaat goed, wat gaat nog niet zo goed en hoe ga je daarmee om.
    In het laatste gesprek evalueren we jouw groeiStroom van het afgelopen jaar. We kijken terug naar jouw prestatie zodat je hieruit de kracht vindt om verder te bouwen aan jouw toekomst zonder burn-out.

Wandelcoaching zal zeker onderdeel uitmaken van dit traject.