Stressbegeleiding

Waar je stress van krijgt en hoe je er mee omgaat is voor ieder mens verschillend.
De ene persoon heeft een beetje stress nodig om te presteren, een ander vliegt al in de stress als hij dreigt te laat te komen.
Wat blijft is dat te veel aan stress, of het nu veroorzaakt wordt door het verlies van je baan of een dierbare, of de op een stapeling van kleinere stress events, kan leiden tot klachten zoals een gevoel van uitgeblust zijn. Een burn-out.

Stressbegeleidingstraject

Dit traject kan goed gebruikt worden om preventief om te leren gaan met stress.
Maar heb je al stressklachten dan kan dit traject helpen een burn-out te voorkomen.

Wat wordt besproken?

  • Het herkennen van stress.Wat doet stress met je en wat zijn de effecten van te veel stress op jou? Bijvoorbeeld heb je een humeur om op te schieten? Of heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten? Hoe reageert je omgeving op jou als je onder stress staat?
  • Het herkennen van je stressoren. Je gaat onderzoeken waar je stress van krijgt. Welke omstandigheden maken voor jou de stress erger? Wat zijn jouw voornaamste oorzaken van stress?
  • Wat wordt jouw strategie om stress goed te hanteren. Wanneer je weet wat de stress veroorzaakt gaan we bekijken wat je kunt doen om hier mee om te gaan zodat je minder/geen stress ervaart.

Stressbegeleidingstraject als pakket

Het stressbegeleidingstraject wordt afgestemd op jou. In het eerste gratis vrijblijvend gesprek maken we hier afspraken over.

Resultaat?

Doordat je je eerder bewust bent van stressgevoelens kun je er adequater mee omgaan, waardoor je relaxter reageert, beter in balans blijft, kortom lekkerder in je vel zit.

Wil je meer informatie over het stressbegeleidingstraject neem dan geheel vrijblijvend contact met me op via het contactformulier.