Groeistroom: Ik ben Groeistroom!

Netwerken een belangrijk gegeven in de ondernemerswereld. En ik bezoek deze veelvuldig in de vorm van Open Coffees, locale ondernemersvereniging borrels, ontbijt business meetings en dergelijke om me te laten zien, horen en mijn netwerk te vergroten. In het begin gierde de zenuwen door mijn lijf, nu voel ik me vrij comfortabel op deze bijeenkomsten. Ik stap nu makkelijk op een medenetwerker af. Stel me voor en meestal wordt het visitekaartje uitgewisseld. Wat me opvalt is de reactie op de naam Groeistroom. De heren denken gauw aan een energiebedrijf en de dames sneller aan coaching. Allebei hebben ze gelijk!

Groeistroom: Energiebedrijf – Jouw Energiebedrijf – Jouw Coach
De ondertitel van Groeistroom is: ‘De kracht om te groeien naar jouw vermogen van zijn‘. Met andere woorden Ik help je jouw energie zo in te zetten dat jij jouw doel bereikt; dat jij groeit naar de mens die jij wil zijn. Stap voor stap stukje bij beetje en op zo’n manier dat jouw Groeistroom ook echt helemaal van jou is. Ik laat je ervaren dat je die energie hebt, en dat je die energie kan inzetten om het maximale vermogen eruit te halen om jouw doel te bereiken.

Hoe kom ik tot de naam Groeistroom?
Watt is niet alleen de naam die ik dankzij mijn echtgenoot mag gebruiken als achternaam maar ook de eenheid van vermogen. Het staat op elk lampje, elektrisch apparaat en hoe meer Watt er opstaat hoe meer elektriciteit = stroom het verbruikt en hoe meer vermogen het heeft.
Coaching is iemand helpen van situatie “nu” naar situatie “toekomst” te gaan. Deze beweging is vooral gericht op er beter van worden en dus op groei maar dat net als in een stroompje/beekje het niet gelijkmatig hoeft te verlopen. Soms zit je in een stroomversnelling en dan kabbelt het wat voort, soms moet je wachten voor een sluis om dan weer verder te kunnen gaan. Voeg ze beide bij elkaar en je krijgt Groeistroom.

Het logo, de bloem, de kleuren
De bloem is een gestileerd Margrietje. Dit is de bloem die hoort bij mijn doopnaam Margaretha waarvan Margôt een afgeleide is. De kleuren in groei geven aan dat je van een situatie  waar je niet meer wil zijn (donker) groeit naar een situatie waar je wel wil zijn (licht). Stap voor stap, stukje bij beetje want veranderen is een proces die zijn tijd nodig heeft. Roze is de kleur van kracht en lef, een mooie kleur om naar toe en in te groeien om uiteindelijk jezelf te zijn als een mooie bloem met al zijn ervaringen. De blauwe kleur in Stroom geeft aan dat het coaching proces een weg is die afgelegd wordt net als een beekje dat kan doen.

Kortom Groeistroom ben ik: Margôt Watt – de Wit, Coach!

cropped-Logo-groeistroom-1-JPEG.jpg

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *